Nutrixperts

0 Καλάθι

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Συχνές ερωτήσεις

Το σύστημα παρακολούθησης με το οποίο λειτουργούμε έχει εξελιχθεί σε βάθος 15 ετών και είναι απολύτως «πελατοκεντρικό». Τα διατροφικά προγράμματα δεν είναι έτοιμες φόρμες και διαμορφώνονται από το μηδέν με βάση τις προσωπικές απαιτήσεις – επιθυμίες του εκάστοτε πελάτη. Έτσι μπορούν να υποστηρίξουν όλες τις πτυχές της καθημερινότητας του όπως είναι το delivery, τα εστιατόρια, οι ταβέρνες.

Σε αντίθεση με τις έτοιμες διατροφικές φόρμες της μιας σελίδας, τα διατροφικά προγράμματα της NutriXperts είναι ένας χειροποίητος και πλήρως προσωποποιημένος διατροφικός οδηγός που καλύπτει τις ανάγκες της καθημερινότητας του διαιτώμενου. Το έντυπο αποτελείται από 8-15 ημέρες όπου στο κυρίως γεύμα της ημέρας (π.χ μεσημεριανό) εμπεριέχονται τροφές ομαδοποιημένα. Το έντυπο ανακυκλώνεται 3 φορές και ανά 10ήμερο ώστε να συμπληρωθεί ο μήνας. Όλες οι τροφές που κρίνονται επιτρεπτές εισάγονται στο πρόγραμμα.

Σε ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα θα πρέπει να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ποικιλία τροφών. Βέβαια υπάρχουν τροφές που θα απαγορευθούν λόγω της κατάστασης της υγείας του διαιτώμενου (π.χ απαγορεύεται να καταναλώσει hamburger ένας υπερλιπιδαιμικός ασθενής). Φυσικά είναι και αυτές οι τροφές που λόγω της τεράστιας μερίδας ή του πολύ υψηλού θερμιδικού φορτίου δεν χωράνε σε  κάποιο διατροφικό πρόγραμμα. (π.χ δεν χωράει στο διατροφικό πρόγραμμα μιας κοπέλας σχεδόν φυσιολογικού βάρους μια ολόκληρη πίτσα Γίγας ή μια κρέπα των 500 γρ)

Στο αρχικό στάδιο της έναρξης συνεργασίας με τον διαιτώμενο λαμβάνεται πλήρες ιατρικό και διατροφικό ιστορικό καθώς και γίνεται μεταβολικός έλεγχος με την μέθοδο της έμμεσης θερμιδομετρίας. Στη συνέχεια λαμβάνεται εξατομικευμένη λίστα τροφών η οποία χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό ενός προσωποποιημένου διατροφικού προγράμματος. Ο χρόνος που χρειάζεται για να παραχθεί η μεταβολική ανάλυση και το διατροφικό πρόγραμμα κυμαίνεται από 90 έως 120 λεπτά.

Τα ραντεβού ελέγχου γίνονται 1 φορά τις 15 ημέρες από κοντά ή μέσω videoconference για παρακολούθηση της πορείας της διατροφής μέσω σωματομετρικού ελέγχου και συμβουλευτικής επί των αποτελεσμάτων. Ο χρόνος που χρειάζεται κυμαίνεται από 15 έως 30 λεπτά

  1. Σωστός έλεγχος των μερίδων
  2. Έλεγχος της κατανάλωσης των ελαίων στην μαγειρική και στην σαλάτα
  3. Όσα κρέατα ζητούνται ως ψητά να είναι όντως ψητά δηλαδή να μην «τσιγαρίζονται» μέσα στα λίπη τους !!!
  4. Αποφυγή κατανάλωσης των «πολύ κακών λιπαρών τροφών» και των τηγανιτών
  5. Μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ σε 3-5 μερίδες την εβδομάδα
  6. Μετριασμός της κατανάλωσης γλυκού στα 200 γρ την εβδομάδα

Ο έλεγχος από απόσταση μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικός με τον έλεγχο από κοντά. Η τεχνολογία επιτρέπει μέσω των H/Y και των smartphones το videoconference έτσι ώστε να υπάρχει μια πολύ άμεση επαφή μεταξύ του διαιτώμενου και του ειδικού. Όσον αφορά τον έλεγχο της σωματομετρικής σύστασης πλέον στο εμπόριο υπάρχουν αξιόπιστοι οικιακοί λιπομετρητές-ζυγαριές  που μπορεί ο διαιτώμενος με ένα λογικό κόστος να προμηθευτεί, και έτσι μεταβιβάζοντας τις μετρήσεις του στον ειδικό αυτός να αξιολογεί και να συμβουλεύει.

Η σωστή διατροφή και η αλλαγή lifestyle προάγει την υγεία, την ευεξία, το σωματικό κάλος, την πνευματική διαύγεια και ναι πιστέψτε το !!! την εξοικονόμηση χρημάτων για τον διαιτώμενο. Σκεφτείτε τα χρήματα που ξοδεύετε στην υπέρμετρη κατανάλωση φαγητού, γλυκού και αλκοόλ και πως αλλάζει αυτό σε μια οργανωμένη διατροφή

Με την σωστή καθοδήγηση ; Σχεδόν τίποτα !!! Επιτρέπονται το γλυκό, το αλκοόλ, το delivery, το εστιατόριο. Φυσικά οι πολύ ανθυγιεινές τροφές θα ελεγχθούν σε συχνότητα και ποσότητα ή θα εξαλειφθούν ανάλογα με το προφίλ υγείας του καθενός.