Nutrixperts

0 Καλάθι

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Μύθοι και αλήθειες για το ελαιόλαδο

  

Το ελαιόλαδο δεν έχει θερμίδες και είναι καλό για δίαιτα = Λάθος !

 

1 κουτ σούπας ελαιόλαδο εμπεριέχει 135 θερμίδες όσες και μια κουτ σούπας βούτυρο ή λαρδί και είναι όσες και αυτές μιας γκοφρέτας !

 

Άρα προσοχή στην αλόγιστη χρήση !!!

 

Το ελαιόλαδο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στο τηγάνισμα = Λάθος !

 

Τα διάφορα λάδια που χρησιμοποιούνται στο τηγάνισμα (π.χ σπορέλαιο, ηλιέλαιο) οξειδώνονται με τον πρώτο βρασμό (τηγανιά ) και μετατρέπονται σε αθηρωματογόνες και καρκινογόνες ενώσεις .

 

Το ελαιόλαδο χρειάζεται 9 βρασμούς για να οξειδωθεί !!!

 

Καλό είναι το ελαιόλαδο να προστίθεται στο τέλος του μαγειρέματος = Σωστό !

 

Τα αντιοξειδωτικά του στοιχεία μειώνονται με τη θερμική επεξεργασία !

 

Το ελαιόλαδο αυξάνει την καλή χοληστερόλη ; = Σωστό !!!

 

Είναι μόνο αυτό και τα Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα 

που αυξάνουν την HDL (καλή !) χοληστερόλη

 

Τι ελαιόλαδο να προτιμώ ; Αυτό στην ωραία γυάλινη συσκευασία ; Μήπως αυτό στο τενεκεδένιο μπουκάλι είναι «μάπα» και το κρύβουν ;= Λάθος !

 

Η ηλιακή ακτινοβολία αλλοιώνει την θρεπτική και αντιοξειδωτική δράση του ελαιολάδου. Άρα προτιμάτε πάντα τενεκεδένιο δοχείο ή σκούρο γυάλινο.

Φυσικά το καλύτερο ελαιόλαδο είναι το EXTRA  ΠΑΡΘΕΝΟ !!!